zaterdag 31 december 2011

Yoğurtlu patates salatası / rus salatası

Dit recept komt van Oktay Usta ile Cay Saati. Ik heb het nog niet gemaakt, maar het is het proberen waard!
Ik vertaal het recept naar het Nederlands voor het gemak.



Benodigdheden:
5 aardappelen
2 kleine komkommers
2 gekookte wortels
1 klein blikje doperwten
2 kleine kommen (soep kommen noem ik het) vol met yoghurt (bij voorkeur dikke yoghurt, zoals Turkse of Griekse yoghurt)
3 eetlepels mayonaise
eventueel knoflook
zout

Bereidingswijze:
De gekookte en afgekoelde aardappelen verwijder je van hun schil. Daarna snijd je ze in kleine vierkantjes.
De komkommers schil je ook en snijd je in dezelfde grootte.
De gekookte wortels snijd je in dezelfde grootte.
In een grote kom plaats je de yoghurt, mayonaise en zout. Daaraan voeg je de geperste knoflook toe. Met een garde  klop je dit mengsel. Hier voeg je de aardappelen, komkommers, doperwten en wortels toe.
Met een lepel meng je dit geheel. Hierna kun je dit serveren in een grote kom, of in kleine kommetjes.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: