zaterdag 31 december 2011

Kipsalade (Tavuk salatasi)

Dit recept is makkelijk en heerlijk! Je blijft maar dooreten en eten.



Benodigdheden:
1 pak Ankara Makarna. Je kunt kiezen uit deze of deze. Bij voorkeur de eerste. (Het heet kuskus Ankara Makarna.)
3 kippenbouten
peterselie
mais
doperwten
wortels (Je kunt ook kant en klare gekookte doperwten met wortels halen. Dan moet je wel de wortels klein snijden.)
een halve rode paprika
eventueel bosuitjes
zonnebloemolie

Garnering:
Zout
Citroensap
Olijfolie

Bereidingswijze:
  • Eerst ga je de kippenbouten in water koken totdat ze gaar zijn. Vervolgens zet je het kippenwater opzij. Dit 'water' kun je gebruiken voor soep e.d.
  • Vervolgens ga je de makarna niet in water koken, maar bakken net als Turkse rijst. De makarna zet je in een kleine pan, daar voeg je zonnebloemolie aan het toe en op middelmatige vuur bakken. (In het Turks noem je dat: 'Kavuracaksin.') Daarna voeg je er water aan toe met wat zout. Het water moet op dezelfde hoogte als die van de makarna. Laat dit koken op laag vuur. Als het water helemaal verdwenen is, is je makarna klaar.
  • Als je wortels wilt toevoegen: de wortels in kleine stukjes snijden en dan koken in een klein pannetje met water. Als je geen wortels hebt, kun je deze ook gewoon weglaten :)
  • Nu maak je van de kip kleine sliertjes, zoals op de foto helemaal bovenaan. De peterselie hak je fijn. Mais, doperwten uitlekken. De rode paprika snijd je in kleine stukjes. Bosuitjes ook fijn snijden.
  • In een grote kom voeg je alles samen, dus: de kip, de makarna, peterselie, mais, doperwten, wortels, rode paprika, bosuitjes.
  • Daarover strooi je zout, citroensap en olijfolie.
  • Alles mooi mengen.
En serveren maar!

Eet smakelijk!


Rechts zie je de kippensalade, maar dan met een andere soort makarna i.p.v. kuskus makarna. 

Geen opmerkingen: